Välkomna till Pralinette.se, där vi, Margit Talisaar och Victoria Strand, stolt presenterar vårt nystartade företag och en passion för pralinernas konst. Med över 35 års erfarenhet inom restaurangbranschen, där jag, Margit, har verkat som konditor, utbildad kock och kallskänka, har jag delat mina kunskaper med kocklärlingar som legitimerad yrkeslärare.
Mitt intresse för konditoriprodukter har vuxit genom åren, och efter att ha gått Martin Morands pralinkurs har jag funnit min passion inom pralinvärlden.
Victoria, min dotter och Vice VD, har varit en del av köket så länge hon minns. Med sina exceptionella smaklökar och en bakgrund inom landskapsarkitektur är hon en ovärderlig resurs för recept och smakkombinationer samt ansvarar för hemsidan, webbutiken och försäljningen.
Tillsammans delar vi inte bara en passion för praliner utan även för skog och natur. Det är från dessa intressen som våra inspirerande idéer till våra praliner föds.
Under somrarna plockar vi vilda bär och odlar en mängd bär i vår trädgård. Körsbär, äppelträd, krusbär, vinbär, hallon, jordgubbar, rabarber och jordgubbshallon har nyligen fått sällskap av havtorn och åkerbär.
Åkerbär är något nytt och spännande som vi har planterat i trädgården och vi hoppas skapa en unik pralin med dess distinkta smak i framtiden.
Vår pralinkök i Nykroppa, där vi äger en villa med trädgård för odling av bär, är hjärtat i vårt skapande. Vi strävar efter att dela våra smakupplevelser med er och i varje pralin kombinerar vi de finaste råvarorna och kryddorna från Werners med våra egenodlade frukter och bär samt vilda bär från skogarna i Nykroppa.
Vi hälsar er välkomna att följa med oss på denna spännande smakresa och njuta av de finaste pralinerna, gjorda med kärlek och omsorg.